2019. március 25.
Rólunk
A Líceum Televíziót 2003-ban hívta életre Egyetemünk (akkor még Főiskola) vezetősége. Nemcsak az egyetemisták színvonalas gyakorlati képzéséhez megfelelő szakmai és technikai környezet biztosítása volt a cél, hanem olyan műsorszerkezet kialakítása, amely tükrözi az Egyetem hallgatóinak és oktatóinak szakmai, tudományos, kulturális és sport életét.

A Líceum Televíziót 2003-ban hívta életre Egyetemünk (akkor még Főiskola) vezetősége. Nemcsak az egyetemisták színvonalas gyakorlati képzéséhez megfelelő szakmai és technikai környezet biztosítása volt a cél, hanem olyan műsorszerkezet kialakítása, amely tükrözi az Egyetem hallgatóinak és oktatóinak szakmai, tudományos, kulturális és sport életét. Televíziónk a mai napig egyedülálló abban a tekintetben, hogy állandó (heti 8 óra új adásidővel) műsorszórással informálja nézőit úgy, hogy adásideje egy részét hallgatók készítik.

Mára egy full HD virtuális stúdióból, több mint 30 vágó munkaállomásból, szerkesztőségből álló komplex filmes-televíziós oktatási térré vált.
Céljaink: a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása, képzéseink bemutatása. Az Egyetemen folyó kulturális élet bemutatása jellemzően a művészetközvetítő szakok rendezvényeinek közvetítésével valósul meg (koncertek, kiállítások, színházi előadások), míg sportéletünket a főiskola csapatainak mérkőzéseivel dokumentáljuk.
Televíziónk tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének (HTOE), és baráti viszonyt ápolunk a helyi médiumokkal, ami műsorcserében nyilvánul meg elsősorban. Mára félévenként közel 200 hallgató van kapcsolatban a Televízióval, akiket 7 főállású és 2 hallgatói munkatárs szolgál ki, a tanárokon kívül. Bár televíziónk kereskedelmi, de önként vállaltan nem reklámozunk, és politikamentesek vagyunk a kezdetektől. Profilunkat (műsorszerkezetünket) főleg közéleti beszélgetős műsorok, tudományos előadások, sportmérkőzések, vizsgafilmek, színes magazinok, és egy heti híradó adják.

Galéria